Een wereld aan hulp,
altijd en overal

SOS International is de grootste onafhankelijke alarmcentrale van Nederland. Onze hulpverleners zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om mensen te helpen in onvoorziene situaties, medisch of als het gaat om mobiliteit. Waar ook ter wereld, wij zorgen voor de juiste hulp op het juiste moment. En bovendien op de best mogelijke manier. Voor onze dienstverlening en processen voldoen we namelijk aan de ISO 27001- en NEN 7510-certificering en aan de ISAE3402-richtlijn.

45 jaar geleden: hulpverlening vanaf het eerste moment

SOS International werd onder de naam SOS Centrale in 1978 opgericht door een combinatie van enkele verzekeraars. Een paar jaar later leverde de alarmcentrale onder de nieuwe naam SOS International als eerste partij in Nederland (gratis) binnenlandse mobiliteitshulp, aan automobilisten die een allrisk autoverzekering afsloten.

Ook was SOS International de eerste alarmcentrale die in die beginjaren ‘parasolvluchten’ vanuit warme vakantielanden initieerde; in navolging van de bekende gipsvluchten voor wintersporters. 

Sinds 2016 is SOS International onderdeel van CED Group. CED Group is Europees marktleider voor de hele schadeketen, van noodhulp, schadeafhandeling en expertise tot herstel. Dit heeft de dienstverlening van SOS International verdiept en verbreed. Na mobiliteitshulpverlening kan er eenvoudig worden doorverwezen naar CED Mobility voor expertise of schadeherstel.

En samen met CED Vitality kunnen aanvullende letselschade-diensten worden geleverd. De SOS International-organisatie zelf is uitgegroeid tot meer dan 300 medewerkers en heeft naast noodhulpverlening ook een onderdeel Business Proces Outsourcing voor ondersteuning bij (medische) crisissen en calamiteiten. 

CED Group: dienstverlening verdiept en verbreed

0 +
medewerkers
0 +
verzekeraars en andere opdrachtgevers
0 M
mobiliteits
verzekerden
0 /7
Available
0 K
noodhulpverzoeken van
Nederlandse opdrachtgevers
0 M
medisch
verzekerden
0 M
assistentie-verzoeken vanuit
het International Assistance Group
(IAG) netwerk

IAG: brede internationale ondersteuning

Sinds 1992 is SOS International business core partner en regelmatig ook board member van de International Assistance Group (IAG). Dit is een netwerk van 140 alarmcentrales in 120 landen. Hierdoor heeft SOS International toegang tot 25.000 assistance-partners wereldwijd. Tegelijkertijd ondersteunt de alarmcentrale bij 13 miljoen assistentie-verzoeken per jaar vanuit het IAG-netwerk. IAG staat niet alleen garant voor ‘een wereld aan hulp dichtbij’, maar ook voor het gezamenlijk streven naar kostenefficiëntie, innovatie en optimalisering van de noodhulpverlening, strategisch én operationeel.

Kwaliteit en kostenefficiëntie:
dankzij fundament van samenwerkingspartners

Het onmisbare fundament onder onze snelle en (kosten)efficiënte dienstverlening aan uw klanten is een fijnmazig, internationaal netwerk van medische hulpverleners en mobiliteitspartners. Dat varieert van andere alarmcentrales tot ziekenhuizen, privéklinieken en gespecialiseerd transport voor bijvoorbeeld repatriëring (ambulance helikopters). En van (gespecialiseerde) bergers en garages tot verhuurbedrijven van auto’s, campers en meer.

Met al deze samenwerkingspartners houden we nauw contact. Jaarlijks maken we nieuwe afspraken over doelstellingen, servicelevels (KPI’s en SLA’s) en kosten. Zo zorgen we niet alleen voor de beste noodhulpverlening aan uw klanten, maar ook voor kostenefficiëntie daar waar dit kan.

Bedrijfsgegevens