Pers

10/08 Tientallen vakantiegangers hebben afgelopen dagen te maken gehad met noodweer in Noord-Italië: onweersbuien, flinke windstoten en gisteravond een enorme hagelbui.

Noodweer in het noorden van Italië

Tientallen vakantiegangers hebben afgelopen dagen te maken gehad met noodweer in Noord-Italië: onweersbuien, flinke windstoten en gisteravond een enorme hagelbui.

21/07

Aardbeving bij Kos en Bodrum

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn de Turkse en Griekse kust getroffen door een aardbeving. De aardbeving vond plaats rond 01.30 uur (00.30 uur Nederlandse tijd) in de Middellandse Zee nabij het Griekse eiland Kos en Turkse badplaats Bodrum. Met een 6.7 op de schaal van Richter werd Kos het zwaarst getroffen.

18/07

‘Au’ verstaat men overal; bij de rest helpt SOS MediTolk

‘Au’ verstaat men overal; bij de rest helpt SOS MediTolk Hoera! De zomervakantie is begonnen! Iedereen is zijn koffers aan het pakken voor een paar weken welverdiende ontspanning, bij voorkeur onder een buitenlands zonnetje. Het EHBO-doosje en de zonnebrand gaan standaard mee. Maar wat als je plotseling professionele medische zorg nodig hebt tijdens je vakantie? De unieke, gratis MediTolk-app van SOS International biedt hulp en zorgt dat de vakantiedokter je begrijpt.

18/07

De landen met de meeste pech- en schadegevallen

De vakantieperiode begint en veel Nederlanders vertrekken met de auto naar het buitenland. Met de auto op vakantie betekent meer flexibiliteit en vrijheid. Maar niet altijd verloopt deze reis probleemloos. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. In welke landen worden de meeste schades gereden en ontstaat er het vaakst autopech?

18/07

Goed voorbereid op reis met de vakantietips van SOS International

Voor een groot deel van Nederland is de zomervakantie nu echt aangebroken. 24 uur per dag en 7 dagen per week staat SOS klaar voor alle reizigers in geval van nood. Want wat van waarde is moet van waarde blijven.

17/07

Hulpverleningshoogseizoen in cijfers

Jaarlijks gaan 7,5 miljoen Nederlanders in het buitenland op vakantie. Niet voor iedereen verloopt de vakantie zorgeloos: er wordt jaarlijks voor ongeveer 250 miljoen euro aan hulpverleningskosten gemaakt. Deze zomer zal dat waarschijnlijk niet anders zijn. Uit welke landen komen de meeste hulpvragen?

29/06

SOS International helpt gestrande reizigers van Kras

Sinds 1 juni heeft reisorganisatie Kras haar noodtelefoon uitbesteed aan de Travel Support Desk van SOS International. Dat betekent dat onze betrokken hulpverleners 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar staan voor reizigers van Kras die zich plotseling in een onvoorziene situatie bevinden. Bijvoorbeeld omdat ze hun bus gemist hebben, omdat er iets mis is met de geboekte accommodatie of omdat ze medische hulp nodig hebben. SOS International regelt dan direct een passende oplossing waarmee de klanten van Kras hun vakantie of reis zo aangenaam mogelijk kunnen voortzetten.

27/12

SOS International plant eerste gipsvlucht

Duizenden Nederlanders vertrekken weer richting de verschillende wintersportlanden voor hun skivakantie. Dat betekent traditiegetrouw ook topdrukte bij alarmcentrale SOS International. Alle voorbereidingen zijn dan ook al getroffen om mensen met skiletsel straks zo snel en goed mogelijk terug naar huis te kunnen brengen. De eerste gipsvlucht staat gepland op 27 december.

04/08

Aantal gevallen van rabiës stijgt met 300%

Dit jaar zijn al duizenden Nederlanders tijdens hun vakantie in het ziekenhuis beland. Wat zijn de meest voorkomende kwalen en hoe kan SOS International helpen?

Contact

Woordvoering

Martine Langerak, woordvoerder CED Group
+31 (0)10  284 34 75
martine.langerak@ced.group

info@sosinternational.nl

Hoogoorddreef 58
1101 BE Amsterdam
Postbus 12122
1100 AC Amsterdam

Telefoonnummer
+ 31 (0) 20 651 51 51 

Routebeschrijving