‘Au’ verstaat men overal; bij de rest helpt SOS MediTolk

18/07
Datum: 
18/07
Actueel Overview Image: 
Short Description: 
‘Au’ verstaat men overal; bij de rest helpt SOS MediTolk Hoera! De zomervakantie is begonnen! Iedereen is zijn koffers aan het pakken voor een paar weken welverdiende ontspanning, bij voorkeur onder een buitenlands zonnetje. Het EHBO-doosje en de zonnebrand gaan standaard mee. Maar wat als je plotseling professionele medische zorg nodig hebt tijdens je vakantie? De unieke, gratis MediTolk-app van SOS International biedt hulp en zorgt dat de vakantiedokter je begrijpt.

Hoe het werkt
Met een goede voorbereiding kun je zorgelozer van een reis of vakantie genieten. Daarom is de SOS MediTolk-app gratis te downloaden, vooralsnog uitsluitend in de Apple-store. Medische informatie over je ziektegeschiedenis, eventuele allergieën, medicijngebruik en zorgverzekering kun je alvast in de app zetten vóór je op reis gaat. Dan heb je deze informatie overal bij de hand op je mobiele telefoon. In het buitenland kun je hiermee snel duidelijk maken wat er aan de hand is én voorkom je mogelijk onnodig medisch onderzoek.

Krijg je op vakantie gezondheidsproblemen, dan helpt SOS MediTolk. Je klikt in de app op een afbeelding het lichaamsdeel aan waarover de klachten gaan. Na het beantwoorden van enkele vragen geeft de app een mogelijk beeld van de ziekteverschijnselen in relatie tot de klachten van het lichaamsdeel. Dat is een handig uitgangspunt bij bezoek aan een apotheek, arts of ziekenhuis.

Met één druk op de knop vertaalt SOS MediTolk alle gegevens in maar liefst 22 talen. Daardoor is de informatie te begrijpen door 80 procent van wereldbevolking. Iedere vakantiedokter of hulpverlener kan de klachten dus in de eigen taal lezen. Dat voorkomt ongemakkelijkheden, miscommunicatie, onbegrip en misschien wel foute diagnoses! Ook het advies van de vakantie-dokter kan in de app worden ingevoerd; handig voor als er thuis nog nazorg nodig is.

Ziekenhuis zoeken?
SOS MediTolk biedt nog meer handige mogelijkheden, zoals EHBO-tips en een overzicht van de ziekenhuizen in de buurt van het vakantieadres. In dit overzicht staan de ervaringen van andere Nederlandse reizigers én welke medische zorg er wordt verleend. Op die manier is SOS MediTolk een uitbreiding op de vorig jaar gelanceerde website Ziekenhuisopreis.nl.

Uniek en betrouwbaar
SOS MediTolk is ontwikkeld door ViPSS in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Met haar producten helpt ViPSS mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op een doktersbezoek. Op die manier draagt de organisatie bij aan een snelle en juiste diagnose en behandeling. Nog niet eerder was zulke uitgebreide medische informatie, zo eenvoudig voor iedereen digitaal beschikbaar!

Geluk bij een ongeluk
Vandaag de dag houden we graag steeds meer in eigen hand en regelen we veel zaken online. Ook voor onze vakantie. We boeken online een zelf samengestelde reis en regelen een ticket met een reisverzekering op maat. Met SOS MediTolk heb je als vakantieganger nu ook bij gezondheidsklachten de regie in eigen hand. Dat is letterlijk: een geluk bij een ongeluk.

De mogelijkheden van SOS MediTolk op een rij

  • Betrouwbare hulp bij het stellen van een juiste diagnose aan de hand van je klachten.
  • Vertaling van je gezondheidsklachten in maar liefst 22 talen.
  • Medisch profiel met ruimte voor je medische geschiedenis én doktersadvies.
  • EHBO-tips voor directe eerste zorg.
  • Informatie over meer dan 6000 ziekenhuizen wereldwijd.
  • Direct contact met de Alarmcentrale van SOS International (afhankelijk van je verzekering).